de course roadmap

Jij hebt expertise in jouw vakgebied. Ik heb als leerkundig adviseur expertise over hoe mensen leren, en hoe jij die expertise door kunt geven aan anderen.


een compleet andere wijze

In de Course Roadmap neem ik je stap voor stap mee in een compleet andere manier van het opbouwen van je (online) cursus of programma dan je gewend bent. Een manier waar de praktijk het uitgangspunt is. En dan bedoel ik niet dat je na elk stukje informatie een opdracht plakt om het 'eigen te maken'. Nee, ik bedoel de praktijk zoals je deelnemer die ná het programma tegenkomt, ín het programma als 'backbone' in te bouwen.

Je kunt van mij verwachten dat ik je uitdaag om niet alleen voor ‘meer’ te gaan, maar vooral voor dieper, kloppender en impactvoller. Ik heb een behoorlijke 'bullshit-radar' en pik tegenstrijdigheden, onlogische volgordes, goedbedoelde maar onoprechte trucs en onnodige complexiteiten uit je programma, die afdoen aan het leerproces van je klant. Dat doe ik op een nuchtere, directe én liefdevolle manier. Ik ben er om jouw programma en jou als persoon en ondernemer op te bouwen.

het anders aan te pakken

let me challenge you

- Joanne - Ik ben mijn stem -
stemtherapeut & sprekerscoach

Hoe ga ik van mijn live-traject ineens een online programma maken? Dat werkt toch nooit? Dacht ik. Maar.. Sterker nog, dóór mijn online programma zijn mijn live trainingen sterker geworden.

Let me guess

Al zou jouw programma een miljoen keer verkocht worden; als je klanten er niet echt iets aan hebben, dan zou je ermee stoppen. Jij gaat voor méér dan alleen de cijfers – je hebt een missie en wilt je klanten echt zien ontwikkelen.

Jij wilt een verschil maken

Ik wil dit!

Een programma maken doe je niet ‘omdat iedereen het doet’, en  hoeft ook zeker niet te zijn ‘zoals iedereen het doet’. Jij wilt een programma ontwikkelen dat aansluit op jou en de missie van jouw bedrijf of organisatie.

En iets maken dat klopt bij je (merk) identiteit

Jij gaat voor kwaliteit

‘Als er maar iets staat’ is ook niet aan jou besteed. Je gaat voor kwaliteit en verdiepende waarde. Je weet dat een transformerend programma ontwikkelen dan ook geen kwestie is van in een paar dagen alles wat je weet op papier of in video's gooien. Het is een investering op de lange termijn.

Tegelijkertijd kan gaan voor kwaliteit ook een valkuil zijn; je maakt het jezelf daarmee misschien ook weleens onnodig lastig. Gelukkig weet jij ook: met het juiste advies kun je tijd winnen zónder kwaliteit te verliezen.

Je wilt je onderscheiden

Er zijn al enorm veel (online) programma’s op de markt, en er komen er de komende jaren alleen maar meer bij. Jij wilt je (bedrijf/organisatie) met een authentiek programma onderscheiden, door middel van kwaliteit en eigenheid.

Ik wil dit!

De roadmap

Learner profile

The end goal

Tijd voor de doelgroepanalyse. En als je nu denkt dat je wel weet wie je doelgroep is - think again! In deze stap leer je anders kijken naar je klant. Je leeft hen kennen als deelnemer/ lerende.

Als je programma de reis is die je deelnemer gaat, dan is het leerdoel van je deelnemer het eindpunt. Zonder concreet eindpunt heeft je deelnemer ook geen heldere reis. Na deze stap heb je een ijzersterk, concreet en praktisch haalbaar leerdoel voor je deelnemer.

03

02

Break it down

Een stap die vaak wel bekend is, maar ook net zo vaak voor lief wordt genomen: subdoelen uitschrijven! Hoe leg je de grote (vaak complexe) puzzel van je programma als je niet weet uit hoeveel en welke stukjes hij bestaat? Time to BREAK IT DOWN!

04

Framework

Zo uniek als jouw bedrijf of organisatie is, zo uniek is ook de methode waarmee je je programma gaat opbouwen. Vanuit verschillende leerkundige methoden bouw je stap voor stap een framework op, voor de beste resultaten voor je deelnemers.

05

final touches

Wanneer de basis structuur van je programma staat, ga je de puntjes op de i zetten. Het zijn vaak die kleine details die je programma van 'good' naar 'great' brengen!

06

"Hoe ik mijn klant het uiteindelijk aan ging leren was totaal anders dan hoe ik het vooraf in m'n hoofd had."

Jouw 'signature'

We beginnen bij jou. Want een authentiek programma komt voort uit drie facetten: je unieke persoonlijkheid, de missie van je bedrijf, en je expertise.

01

Knowledge is power

Meten is weten! Een kwalitatief sterk programma is geen toeval, en vraagt om evalueren & optimaliseren. Niet pas achteraf, maar al vóór je je programma gaat uitwerken begin je met het opstellen van 'evaluatie-parameters'. 

07

- Kim de Graeve - Freedom Unlocked & Money Unlimited -

Ik kreeg héél wat inzichten. Wat ik het meest meenam was de “hoe breng ik de leerstof het allerbeste over, zodat zij ermee aan de slag kunnen gaan”. Meer dus dan iemand iets leren (kennis), maar echt aanleren (kunnen).

Ik begon gedurende het traject mee te denken “en hoe dan?”, waardoor ik ook andere programma’s beter kan gaan ontwikkelen.

Ik neem heel veel mee in mijn huidige leven en overige trajecten, maar ook in mijn communicatie naar klanten toe en zelfs in mijn emailmarketing, mijn leadmagnets, etc.
"IK NEEM HEEL VEEL MEE IN MIJN HUIDIGE LEVEN EN OVERIGE TRAJECTEN"

what people say

- Joanne - Het stemtraject -

Ik zat met de handen in het haar; hoe ga ik van mijn live-traject ineens een online programma maken? Dat werkt toch nooit?

Petra heeft mij vanaf de eerste sessie de rust en het vertrouwen gegeven dat dat wél kan. Sterker nog, dóór mijn online programma zijn mijn live trainingen sterker geworden. The Course Roadmap  hielp me om heel helder te krijgen wat ik mijn klanten wil leren en vooral op welke manier ik dat het beste doe. Hoe leren mijn klanten? Hoe houden ze het overzicht? Wanneer is het teveel?

Petra is wijs, lief en ziet ze echt door jouw chaos heen. Ze neemt de tijd voor je. De overzicht-houder. Ik ben haar heel dankbaar!


"Petra is wijs, lief en ziet echt door jouw chaos heen"

what people say

- Elsa Schaddelee - The Abundant Business Program - 

Ik moest wennen aan je methode, maar de verbindingen die je ziet en jouw analytische vermogen is echt GOUD. Je bent een ontzettende topper met een pracht hart en oog voor wat er niet gezegd wordt.

De afwisseling en diversiteit van de opdrachten maken dat de klant echt betrokken blijft en het dus voor elkaar krijgt om actief bij het programma betrokken te blijven!

 Zonder jou was het NOOIT zo sterk geworden!!!!
"jouw analytische vermogen is echt Goud"

what people say

- Claudia Verloop - Storytelling voor fotograven -

Ik liep er tijdens mijn 1 op 1’s tegenaan dat ik zoveel informatie wilde overbrengen om mijn klanten goed te kunnen helpen. Maar telkens ontbraken er stukjes omdat de tijd simpelweg om was.

Door mijn programma kan ik volledigheid bieden zodat ik in mijn 1 op 1’s meteen meer de diepte in kan gaan. Mijn programma vertelt alles wat je moet weten dus beter dan dat ik dat zelf kan doen..

"Door mijn programma kan ik volledigheid bieden zodat ik in mijn 1op1's meteen meer de diepte in kan gaan"

what people say

let's go!

Ben je er uit welk pakket bij je past? Na facturatie ontvang je de Course Roadmap digitaal én per post, en kun je gelijk aan de slag.

Tijdens de (eventuele) 1op1 online consults gaan we de diepte in en geef ik je feedback op wat je hebt uitgewerkt.

het proces onder de loep

Aan het einde van het traject heb je een volledig uitgewerkt framework van je programma. En kun je hem met confidence gaan uitwerken en de wereld in brengen!

Ben jij het type dat graag zelfstandig aan de slag gaat? Of juist iemanddie het liefst gaat voor 1op1 sessies, omdat je gelooft in de kracht van volledig op maat? Het kan allebei!

Kies het pakket dat past bij jouw werkwijze én bij het soort programma dat je gaat ontwikkelen. In een gratis matchcall geef ik je advies, zodat je het juiste pakket voor jouw programma kunt kiezen.

FIRST

SECOND

THIRD

Voordat je begint

na aanschaf

tijdens het traject

 • de Course Roadmap (print + digitaal):

 • 1 online consult

luxe (werk)boek met 170+ paginas + 3 video's
Template voor het overzicht in je deelnemer (Learner Profile) (Excel)
Template voor het uiteindelijke programma Framework (Excel)
BONUS module Motivatie; hoe je deelnemers bij de les blijven en ze het tot het einde volbrengen.
 • De course Roadmap (print + digitaal)
 • 5 online consults (binnen 4 maanden)
 • + 2 (OPTIMALISATIE) CONSULTS (BINNEN 1 JAAR)
 • doorloop & feedback bij ál je  Stukken (t/m framework)
 • DOORLOOP & FEEDBACK OP ÉÉN uitgeschreven LES ( VAN MAX 2 A4)
 • inkijkje in & feedback op je uitgewerkte programma (in geval van online platform)
 •  MOGELIJKHEID TOT CONTACT/VRAGEN STELLEN TUSSENDOOR

INVESTERING

799*

INVESTERING

4400

FOUNDATIONS

BUILD

SIGNATURE

 • De course roadmap (Print + digitaal)
 • 2 online consults (maand 1 & 3)
 • doorloop van je uiteindelijke programma - framework:

INVESTERING

1699**

DE OPTIES

Ik kijk naar opbouw, structuur, motivatie, cognitive load, leer-barrières, en alles wat het leerproces van je klant verder beinvloedt.
Prijzen zijn exclusief BTW
*Upgrade naar Build mogelijk binnen 2 maanden
** Updrage naar Signature mogelijk binnen 2 maanden

 • doorloop & feedback op één uitgeschreven (intro-)les (van max 2 A4) (binnen 5 maanden)

Final check op de aansluiting op je doelgroep, zoals bijvoorbeeld in je taalgebruik.
(binnen 4 maanden)

De opties

FOUNDATIONS

 • COURSE ROADMAP (print & digitaal)
 • 3 x maandelijkse live Q&A

799 euro*

01

Luxe (werk)boek met 170+ paginas + 3 video's
Template voor het overzicht in je deelnemer (Learner Profile) (Excel)
Template voor het uiteindelijke programma Framework (Excel)
BONUS module Motivatie; hoe je deelnemers bij de les blijven en ze het tot het einde volbrengen.
* upgrade naar build mogelijk binnen 2 maanden

BUILD

 • ALLES VAN FOUNDATIONS
 • 2 ONLINE CONSULTS (MAAND 1 & 3)
 • DOORLOOP & feedback op JE UITEINDELIJKE PROGRAMMA - FRAMEWORK:

1950 euro

02

Ik kijk naar opbouw, structuur, motivatie, cognitive load, leer-barrières, en alles wat het leerproces van je klant verder beinvloedt.
 • Doorloop & feedback op één uitgeschreven (intro) les van max 2 A4

Final check op de aansluiting op je doelgroep, zoals bijvoorbeeld in je taalgebruik.
 • 2 extra groeps q&A's (binnen 6 maanden)

SIGNATURE

 • ALLES VAN FOUNDATIONS
 • 5 ONLINE CONSULTS (BINNEN 4 MAANDEN)
 • 2 (OPTIMALISATIE) CONSULTS (BINNEN 1 JAAR)
 • DOORLOOP & FEEDBACK BIJ ÁL JE STUKKEN (T/M FRAMEWORK)
 • DOORLOOP & FEEDBACK OP ÉÉN UITGESCHREVEN LES (VAN MAX 4 A4)
 • INKIJKJE IN JE UITGEWERKTE PROGRAMMA (IN GEVAL VAN ONLINE PLATFORM)
 • 2 EXTRA GROEPS Q&A'S
 • MOGELIJKHEID TOT CONTACT/VRAGEN STELLEN TUSSENDOOR

4900 euro

03

Alle prijzen zijn exclusief btw

Zijn deze trajecten niet passend op je vraag? We kunnen ook kijken naar op maat consults! Boek alsnog een matchcall in, dan kijken we wat mogelijk is.

boek je call

Ik bel graag eerst even met je om te kijken of dit de juiste stap is en welk pakket het beste aansluit bij jouw behoeften.

LEt's roll!

"Man, man, man, deze vrouw is scherp."

"Al voordat de call plaatsvond stelde Petra de juiste vragen die mij en mijn brein aan het werk zetten. Tijdens de call vlogen wij er gelijk in en man, man, man deze vrouw is scherp. Ze test je ego enorm en legt precies uit waarom items uit je programma wel of niet aansluiten op de behoeftes van de aan te spreken doelgroep.

Ik vond mijn programma in de eerste opzet goed, maar eigenlijk kwam ik erachter dat er heel veel fluff in zat die niet aansloot op de essentie die ik wil 'leren' aan mijn doelgroep. Dus hup eruit en herstructureren. Ik ben fan en ga zeker bij al mijn kennis diensten gebruik maken van de kennis van Petra."

real story

Yaira - Studio by phylicia

De kleine lettertjes

"help je OOK BIJ DE TECHNISCHE EN PRAKTISCHE ZAKEN?"

BOEK JE CALL

Je wilt jouw programma vanaf een solide basis ontwikkelen! Je hebt misschien al een aardig idee waar je cursus of programma over gaat, en misschien zelfs al over hoe je wilt dat het eruit komt te zien, maar je staat tegelijkertijd ook helemaal open voor nieuwe en betere manieren. En ik beloof je: die ga je hebben als je met de Course Roadmap gaat werken.

"HELP JE MIJ MIJN PROGRAMMA LANCEREN?"

WAAROM ZOU IK VOOR SIGNATURE GAAN?

WAAROM ZOU IK DE COURSE ROADMAP WILLEN?

Ik kan jou adviseren in welke vorm jouw programma het best past (zowel qua video/tekst/audio, offline/online als qua platform). Maar, schoenmaker blijf bij je leest; de uitvoering laat ik aan jou, of een andere expert, over. Ik ken wel een aantal experts op het gebied van online platforms, videografie, en copywriting die ik kan aanbevelen. Daarbij kun je gaan van alles zelf doen, tot alles uitbesteden – dat ligt dan weer aan de complexiteit, waarde en branding van je programma, cursus, training, academy of workshop.

Nee. Het lanceren van een programma laat ik over aan jou (en jouw eventuele hulp van lancerings-experts). Maar.. door het opzetten van een inhoudelijk sterk programma, wordt je zeker ook aangescherpt in positionering en marketing. Waardoor het makkelijker wordt om het programma bij de juiste doelgroep te brengen.

IK DENK NIET DAT MIJN OPTIE ERBIJ STAAT...

Je wilt sparren over hoe jouw masterclass, je wilt feedback op een werkboek, je hebt te maken hebt met (nog) een groter project of opleiding, of je hebt een specifieke educatieve vraag waar je een uurtje over wilt sparren. Vraag bij allemaal (of nog andere vragen) eerst even een matchcall aan om te kijken wat jij nodig hebt! Ik denk met je mee!

PS. Ben je creatief ondernemer? Dan kun je mogelijk een derde deel subsidie aanvragen via ppO.

Je wilt ieder aspect van je programma op maat ontwikkelen. Je bent op zoek naar opbouwende feedback bij elke stap en je wilt dat stapje dieper gaan met je programma. Je programma is (redelijk) groot en complex, wat vraagt om een completere aanpak met oog voor elk detail.

WAAROM ZOU IK VOOR BUILD GAAN IPV FOUNDATIONS?

Je wilt bij beide versies zo zelfstandig mogelijk aan de slag en een niet enorm complex programma ontwikkelen. Bij beide versies leg je een stevig fundament voor je programma. Bij FOUNDATIONS ga je vervolgens van dat stevige fundament naar een programma dat specifiek op maat is voor jouw situatie; in de 1op1 consults ligt de focus daarop. En dat maakt een wereld van verschil. Daarnaast past BUILD beter bij je als in jouw programma sprake is van 'complexe vaardigheden' / 'soft skills'.


boek je matchcall

Ga terug naar de opties

Plan hier je gratis matchcall in