de course roadmap

Jij hebt expertise in jouw vakgebied. Ik heb als leerkundig adviseur expertise over hoe mensen leren, en hoe jij die expertise door kunt geven aan anderen.


een compleet andere wijze

In de Course Roadmap neem ik je stap voor stap mee in een compleet andere manier van het opbouwen van je (online) cursus of programma dan je gewend bent. Een manier waar de praktijk het uitgangspunt is. En dan bedoel ik niet dat je na elk stukje informatie een opdracht plakt om het 'eigen te maken'. Nee, ik bedoel de praktijk zoals je deelnemer die ná het programma tegenkomt, ín het programma als 'backbone' in te bouwen.

Je kunt van mij verwachten dat ik je uitdaag om niet alleen voor ‘meer’ te gaan, maar vooral voor dieper, kloppender en impactvoller. Ik heb een behoorlijke 'bullshit-radar' en pik tegenstrijdigheden, onlogische volgordes, goedbedoelde maar onoprechte trucs en onnodige complexiteiten uit je programma, die afdoen aan het leerproces van je klant. Dat doe ik op een nuchtere, directe én liefdevolle manier. Ik ben er om jouw programma en jou als persoon en ondernemer op te bouwen.

het anders aan te pakken

let me challenge you

- Joanne - Ik ben mijn stem -
stemtherapeut & sprekerscoach

Hoe ga ik van mijn live-traject ineens een online programma maken? Dat werkt toch nooit? Dacht ik. Maar.. Sterker nog, dóór mijn online programma zijn mijn live trainingen sterker geworden.

Let me guess

Al zou jouw programma een miljoen keer verkocht worden; als je klanten er niet echt iets aan hebben, dan zou je ermee stoppen. Jij gaat voor méér dan alleen de cijfers – je hebt een missie en wilt je klanten echt zien ontwikkelen.

Jij wilt een verschil maken

Ik wil dit!

Een programma maken doe je niet ‘omdat iedereen het doet’, en  hoeft ook zeker niet te zijn ‘zoals iedereen het doet’. Jij wilt een programma ontwikkelen dat aansluit op jou en de missie van jouw bedrijf of organisatie.

En iets maken dat klopt bij je (merk) identiteit

Jij gaat voor kwaliteit

‘Als er maar iets staat’ is ook niet aan jou besteed. Je gaat voor kwaliteit en verdiepende waarde. Je weet dat een transformerend programma ontwikkelen dan ook geen kwestie is van in een paar dagen alles wat je weet op papier of in video's gooien. Het is een investering op de lange termijn.

Tegelijkertijd kan gaan voor kwaliteit ook een valkuil zijn; je maakt het jezelf daarmee misschien ook weleens onnodig lastig. Gelukkig weet jij ook: met het juiste advies kun je tijd winnen zónder kwaliteit te verliezen.

Je wilt je onderscheiden

Er zijn al enorm veel (online) programma’s op de markt, en er komen er de komende jaren alleen maar meer bij. Jij wilt je (bedrijf/organisatie) met een authentiek programma onderscheiden, door middel van kwaliteit en eigenheid.

Ik wil dit!

Een sterk online programma neerzetten doe je in verschillende fasen:

- Analyseren van je doelgroep als lerende (in plaats van als klant - en dat is een groot verschil!), het einddoel, en de stappen (subdoelen) die ervoor nodig zijn bij dat einddoel te komen.
- Het ontwerpen van je programma; hier besluit je de opbouw, structuur en werkvormen. De 'wat komt waar' en de 'hoe maak ik hem praktisch genoeg'. Je besluit hier ook al hoe je de leerresultaten van het programma voor de deelnemer het best kunt meten en evalueren.
- Het ontwikkelen van je programma; hier ga je je programma pas uitwerken; teksten precies uitschrijven, videos opnemen, werkboeken laten drukken, online platforms 
- Het programma lanceren / in de markt zetten (deze fase kan tegelijk met het ontwikkelen van je programma)
- Het programma draaien, evalueren en optimaliseren.

De Course Roadmap richt zich helemaal op de eerste twee fasen (analyse en ontwerp). Want als de eerste twee fasen on point zijn, zal het daadwerkelijk 'maken' (ontwikkelen) van het programma zonder teveel hobbels verlopen. Vragen als 'wat moet waar' en 'hoe zorg ik dat het niet teveel wordt' en 'hoe maak ik het praktisch' zijn dan namelijk allang behandeld en opgelost.

En.. het lanceren van je programma is een stuk makkelijker (en ethischer!) als je daadwerkelijk weet wát je verkoopt, toch? 


What you can expect from the course roadmap

Hoe werkt het?

De roadmap

Learner profile

The end goal

Tijd voor de doelgroepanalyse. En als je nu denkt dat je wel weet wie je doelgroep is - think again! In deze stap leer je anders kijken naar je klant. Je leeft hen kennen als deelnemer/ lerende.

Als je programma de reis is die je deelnemer gaat, dan is het leerdoel van je deelnemer het eindpunt. Zonder concreet eindpunt heeft je deelnemer ook geen heldere reis. Na deze stap heb je een ijzersterk, concreet en praktisch haalbaar leerdoel voor je deelnemer.

03

02

Break it down

Een stap die vaak wel bekend is, maar ook net zo vaak voor lief wordt genomen: subdoelen uitschrijven! Hoe leg je de grote (vaak complexe) puzzel van je programma als je niet weet uit hoeveel en welke stukjes hij bestaat? Time to BREAK IT DOWN!

04

Framework

Zo uniek als jouw bedrijf of organisatie is, zo uniek is ook de methode waarmee je je programma gaat opbouwen. Vanuit verschillende leerkundige methoden bouw je stap voor stap een framework op, voor de beste resultaten voor je deelnemers.

05

final touches

Wanneer de basis structuur van je programma staat, ga je de puntjes op de i zetten. Het zijn vaak die kleine details die je programma van 'good' naar 'great' brengen!

06

"Hoe ik mijn klant het uiteindelijk aan ging leren was totaal anders dan hoe ik het vooraf in m'n hoofd had."

Jouw 'signature'

We beginnen bij jou. Want een authentiek programma komt voort uit drie facetten: je unieke persoonlijkheid, de missie van je bedrijf, en je expertise.

01

Knowledge is power

Meten is weten! Een kwalitatief sterk programma is geen toeval, en vraagt om evalueren & optimaliseren. Niet pas achteraf, maar al vóór je je programma gaat uitwerken begin je met het opstellen van 'evaluatie-parameters'. 

07

- Kim de Graeve - Freedom Unlocked & Money Unlimited -

Ik kreeg héél wat inzichten. Wat ik het meest meenam was de “hoe breng ik de leerstof het allerbeste over, zodat zij ermee aan de slag kunnen gaan”. Meer dus dan iemand iets leren (kennis), maar echt aanleren (kunnen).

Ik begon gedurende het traject mee te denken “en hoe dan?”, waardoor ik ook andere programma’s beter kan gaan ontwikkelen.

Ik neem heel veel mee in mijn huidige leven en overige trajecten, maar ook in mijn communicatie naar klanten toe en zelfs in mijn emailmarketing, mijn leadmagnets, etc.
"IK NEEM HEEL VEEL MEE IN MIJN HUIDIGE LEVEN EN OVERIGE TRAJECTEN"

what people say

- Joanne - Het stemtraject -

Ik zat met de handen in het haar; hoe ga ik van mijn live-traject ineens een online programma maken? Dat werkt toch nooit?

Petra heeft mij vanaf de eerste sessie de rust en het vertrouwen gegeven dat dat wél kan. Sterker nog, dóór mijn online programma zijn mijn live trainingen sterker geworden. The Course Roadmap  hielp me om heel helder te krijgen wat ik mijn klanten wil leren en vooral op welke manier ik dat het beste doe. Hoe leren mijn klanten? Hoe houden ze het overzicht? Wanneer is het teveel?

Petra is wijs, lief en ziet ze echt door jouw chaos heen. Ze neemt de tijd voor je. De overzicht-houder. Ik ben haar heel dankbaar!


"Petra is wijs, lief en ziet echt door jouw chaos heen"

what people say

- Elsa Schaddelee - The Abundant Business Program - 

Ik moest wennen aan je methode, maar de verbindingen die je ziet en jouw analytische vermogen is echt GOUD. Je bent een ontzettende topper met een pracht hart en oog voor wat er niet gezegd wordt.

De afwisseling en diversiteit van de opdrachten maken dat de klant echt betrokken blijft en het dus voor elkaar krijgt om actief bij het programma betrokken te blijven!

 Zonder jou was het NOOIT zo sterk geworden!!!!
"jouw analytische vermogen is echt Goud"

what people say

- Claudia Verloop - Storytelling voor fotograven -

Ik liep er tijdens mijn 1 op 1’s tegenaan dat ik zoveel informatie wilde overbrengen om mijn klanten goed te kunnen helpen. Maar telkens ontbraken er stukjes omdat de tijd simpelweg om was.

Door mijn programma kan ik volledigheid bieden zodat ik in mijn 1 op 1’s meteen meer de diepte in kan gaan. Mijn programma vertelt alles wat je moet weten dus beter dan dat ik dat zelf kan doen..

"Door mijn programma kan ik volledigheid bieden zodat ik in mijn 1op1's meteen meer de diepte in kan gaan"

what people say

let's go!

Ben je er uit welk pakket bij je past? Na facturatie ontvang je de Course Roadmap digitaal én per post, en kun je gelijk aan de slag.

Tijdens de 1op1 online consult(s) gaan we de diepte in en geef ik je feedback op wat je hebt uitgewerkt.

het proces onder de loep

Aan het einde van het traject heb je een volledig uitgewerkt framework van je programma.

Je kunt je programma na het Course Roadmap traject met confidence gaan uitwerken en lanceren.

Ben jij het type dat graag zelfstandig aan de slag gaat? Of juist iemand die het liefst gaat voor 1op1 sessies, omdat je gelooft in de kracht  van maatwerk? Het kan allebei!

Kies het pakket dat past bij jouw werkwijze én bij het soort programma dat je gaat ontwikkelen. In een gratis matchcall geef ik je advies, zodat je het juiste pakket voor jouw programma kunt kiezen.

FIRST

SECOND

THIRD

Voordat je begint

na aanschaf

tijdens het traject

  • de Course Roadmap (print + digitaal):

  • 4 consults

luxe (werk)boek met 170+ paginas + 3 video's
Template voor inzicht in je deelnemer (Learner Profile) (Excel)
Template voor programma framework (Excel)

INVESTERING

2850*

THE COURSE ROADMAP

OP MAAT

  • Vraag voor de mogelijkheden een matchcall aan

INVESTERING

op maat

DE OPTIES

Ik kijk naar opbouw, structuur, motivatie, cognitive load, leer-barrières, en help je de puntjes op de i te zetten..

*Prijzen zijn exclusief BTW
Losse sessies bijboeken is mogelijk tijdens/na het Course Roadmap traject.
(binnen 3 maanden na start op te nemen)
  • feedback op je PROGRAMMA - FRAMEWORK

NB. Eén losse consult zonder The Course Roadmap is slechts in zeer uitzonderlijke gevallen mogelijk - de ervaring leert dat zonder de basis die in de Course Roadmap wordt aangeleerd een los consult slechts pleisters plakken is.

De opties

THE COURSE ROADMAP

  • COURSE ROADMAP (print & digitaal)
  • 4x online consult (binnen 3 maanden)

2850 euro*

01

Luxe (werk)boek met 170+ paginas + 3 video's
Template voor inzicht in je deelnemer (Learner Profile) (Excel)
Template voor programma Framework (Excel)
BONUS module Motivatie; hoe je deelnemers bij de les blijven en ze het tot het einde volbrengen.
* extra consults inplannen is mogelijk tijdens / na the course roadmap

OP MAAT

  • VRAAG VOOR DE MOGELIJKHEDEN EEN MATCHCALL AAN

prijs op maat

02

NB. één losse consult zonder de Course Roadmap is slechts in zeer uitzonderlijke gevallen mogelijk - de ervaring leert dat zonder de basis die in de Course Roadmap wordt aangeleerd een los consult slechts pleisters plakken is.

boek je call

Ik bel graag eerst even met je om te kijken of dit de juiste stap is en welk pakket het beste aansluit bij jouw behoeften.

LEt's roll!

"Man, man, man, deze vrouw is scherp."

"Al voordat de call plaatsvond stelde Petra de juiste vragen die mij en mijn brein aan het werk zetten. Tijdens de call vlogen wij er gelijk in en man, man, man deze vrouw is scherp. Ze test je ego enorm en legt precies uit waarom items uit je programma wel of niet aansluiten op de behoeftes van de aan te spreken doelgroep.

Ik vond mijn programma in de eerste opzet goed, maar eigenlijk kwam ik erachter dat er heel veel fluff in zat die niet aansloot op de essentie die ik wil 'leren' aan mijn doelgroep. Dus hup eruit en herstructureren. Ik ben fan en ga zeker bij al mijn kennis diensten gebruik maken van de kennis van Petra."

real story

Yaira - Studio by phylicia

De kleine lettertjes

"help je OOK BIJ DE TECHNISCHE EN PRAKTISCHE ZAKEN?"

BOEK JE CALL

Je wilt jouw programma vanaf een solide basis ontwikkelen! Je hebt misschien al een aardig idee waar je cursus of programma over gaat, en misschien zelfs al over hoe je wilt dat het eruit komt te zien, maar je staat tegelijkertijd ook helemaal open voor nieuwe en betere manieren. En ik beloof je: die ga je hebben als je met de Course Roadmap gaat werken.

"HELP JE MIJ MIJN PROGRAMMA LANCEREN?"

WAAROM ZOU IK DE COURSE ROADMAP WILLEN?

Ik kan jou adviseren in welke vorm jouw programma het best past (zowel qua video/tekst/audio, offline/online).. Maar, schoenmaker blijf bij je leest; de uitvoering laat ik aan jou, of een andere expert, over. Ik ken wel een aantal experts op het gebied van online platforms, videografie, en copywriting die ik kan aanbevelen. Daarbij kun je gaan van alles zelf doen, tot alles uitbesteden – dat ligt dan weer aan de complexiteit, waarde en branding van je programma, cursus, training, academy of workshop.

Nee. Het lanceren van een programma laat ik over aan jou (en eventuele hulp van lancerings-experts). Maar.. door het opzetten van een inhoudelijk sterk programma, wordt je zeker ook aangescherpt in positionering en marketing. Waardoor het makkelijker wordt om het programma bij de juiste doelgroep te brengen.

NB. (snel) willen lanceren vanuit gelddruk gaat in mijn ervaring altijd ten koste van de energie die je in de kwaliteit van de opbouw in je programma kunt steken. Als jij tijdsdruk hebt om je programma te lanceren vanuit geld (omzet)druk, dan zijn wij even goede vrienden, maar geen match.

IK DENK NIET DAT MIJN OPTIE ERBIJ STAAT...

Je wilt sparren over hoe jouw masterclass, je wilt feedback op een werkboek, je hebt te maken hebt met (nog) een groter project of opleiding, of je hebt een specifieke educatieve vraag waar je een uurtje over wilt sparren. Vraag bij allemaal (of nog andere vragen) eerst even een matchcall aan om te kijken wat jij nodig hebt! Ik denk met je mee!