Petra;

en ik denk dat wij stiekem best veel overeenkomsten hebben... We gaan voor kwaliteit, (niet voor perfectie) en hebben hart voor anderen. We zoeken altijd naar iets diepers - betekenis. We zijn ook een tikkie rebels en geven graag door wat we hebben geleerd.

Hey! ik ben

educatief adviseur

intuitief & analytisch

Chai latte lover

over-denker

INFJ (MBTI)

We zijn als mens zo complex, zo bijzonder, zo uniek, dat er altijd weer iets nieuws te ontdekken is. Je kunt jezelf nooit hélemaal kennen - je hebt de ander zelfs nodig om te zien wie we zelf zijn. En we zijn ook nog eens zo flexibel, dat we steeds iets nieuws kunnen leren, en daardoor ook nog eens steeds een beetje veranderen. Dus wanneer je denkt dat je jezelf kent, of ergens bent, heb je je alweer ontwikkeld en is er dus weer iets nieuws te ontdekken.. 

Dat vind ik enorm fascinerend. En die fascinatie voor 'hoe mensen ontwikkelen' neem ik mee in alles wat ik doe. Ik kijk daarom graag naar mensen, en dan vooral naar dat wat er tussen de regels door te zien is - stukjes verborgen schoonheid van de ander. En als het mag, benoem ik het ook graag. Zodat de ander met die nieuwe inzichten weer verder kan groeien, ontwikkelen, leren.

Maar bij 'zelfontwikkeling' houdt het niet op. Ik geloof zelfs dat het daar niet eens om draait. Ik geloof dat we geen ogen hebben gekregen om naar binnen te kijken (try it.. je ziet alleen maar zwart!), maar naar buiten. We zijn gemaakt om te verbinden - en in dat moment van contact - de connectie tussen oud en nieuw, bekend en onbekend, jou en de ander - daar ontstaat echte impact. Daar wordt de wereld een stukje mooier. Daar maken we 'signature impact'.

Daarom ben ik in mijn werk altijd op zoek naar dat contactpunt - tussen jou en de ander. . Het draait in het ontwikkelen van een programma niet alleen om jou, jouw ervaring, wie je bent, wat je wilt. En ook niet alléen om de ander. Het gaat over jouw hart voor jouw deelnemer, en over de plek waar jouw deelnemer nu staat in z'n leerreis.

Dát is Signature Impact:
Signature: jouw persoonlijkheid, jouw ervaring/expertise, en jouw 'missie'.
Impact: het moment dat jij de ander raakt. En de ander jou. That is where the magic happens.


what i believe

Na heel wat carrière omzwervingen stond er na een loopbaantestdag bovenaan het rijtje studie adviezen: 'Onderwijskundig Ontwerp & Advies' . Ik had er nog nooit van gehoord, en het opende mijn ogen voor een wereld van 'leren over leren'. De opleiding was een feestje - zoveel van m'n interesses en vreemde carriere keuzes vielen nu op z'n plek! Ik had weer nieuwe ambities!


my journey

Leren, ontwikkelen, groeien

Trouble in paradise

The last puzzle piece

Na nog wat meer omzwervingen en een zoektocht wat vanuit m'n nieuwe situatie mogelijk was,  belandde ik in het ondernemerschap. Het was alsof het laatste puzzelstukje op z'n plek viel. In het ondernemerschap kan ik, helemaal aangepast op mijn kunde en onkunde, anderen helpen met ontwikkelen, leren en groeien. 

Ondertussen heb ik al heel wat ondernemers en organisaties mogen helpen met het ontwikkelen van een programma's die matchen met hun eigen werkwijze én aansluiten op het leerproces van hun klanten.  Help ik jou binnenkort met jouw programma?Mijn master werd in het laatste kwartaal ruw verstoort toen ik ziek werd. Ik bleek chronisch ziek te zijn en kwam thuis te zitten; voor mijn gevoel 'terug bij af'.

these are a few of my favorite things

Naast Signature Impact heb ik nóg een onderneming: Petra Imara (dat betekent rotsvast). Daar wil ik een plek creëren om je relatie met God te verdiepen, en om meer samen te gaan werken met hem.

SHOW me the good stuff!

neem een kijkje

Geef mij een Japanse puzzel en mij hoor je niet meer :)

ik wil dAt ook!

Ik lust geen koffie (nee, nog steeds niet), maar ben weg van zelfgebrouwen Chai Latte (1/2 water, 1/2/ melk, zwarte thee, kruiden - en lekker lang laten doortrekken).

Bij persoonlijkheidstesten denken sommigen aan hokjes/vakjes. Ik niet: onze persoonlijkheden zijn zo uniek en complex, dat een beetje extra begrip voor ons 'anders-zijn' in mijn ogen soms erg kan helpen in communicatie, en dus ook in leren. De MBTI-test vind ik daarin vooral verhelderend.

Ik ben weg van m'n eigen website.

Niet zo gek ook, want sinds ik Showit gebruik, is het ontwerpen van dat wat ik écht wil een koud kunstje.  Alsof je gewoon in Canva zit te knutselen. Aanrader voor als jij je website naar the next level wilt tillen!

Begin jij met Showit via deze link? Dan krijgen we allebei een maand gratis!

(dit is een affiliate link)


The course roadmap

In de Course Roadmap neem ik je mee in een compleet andere manier van het opbouwen van je programma dan je gewend bent. Een manier waar de praktijk het uitgangspunt is. En dan bedoel ik niet dat je na elk stukje informatie een opdracht plakt om het 'eigen te maken'. Nee, ik bedoel de praktijk zoals je deelnemer die ná het programma tegenkomt, ín het programma als 'backbone' inbouwen. 

Ik leer je stap voor stap een programma opbouwen die zowel rekening houdt met wie jij bent (als persoon/expert/onderneming/organisatie), als met jouw deelnemer. Om zo daadwerkelijk Signature impact te maken!

- Claudia Verloop -

"Ik heb nu meer zelfkennis, enthousiasme over wat ik kan en weet, en meer zelfvertrouwen; ik sta volledig achter het programma"